От момента, в който влезете в стаята за среща,  вашият

...
От момента, в който влезете в стаята за среща,  вашият
Коментари Харесай

12 неща, влияещи на начина, по който хората гледат на вас

От момента, в който влезете в стаята за среща,  вашият външен тип и поведение незабавно вършат усещане, от което зависи методът, по който другите ще се държат с вас.

Някои откриватели имат вяра, че човешкият мозък е програмиран по този начин, че да може да прави оценка и интерпретира значима информация, която изпращаме с нашите жестове и държание.

Много често ние си построяваме мнение за в миналото въз основата на неговата визия, първи думи и дейности. Тази реакция е един тип автоматизиран отговор, които в по-голямата част от времето се задейства изцяло неумишлено, без нашата интервенция.

Това са 12 неща, влияещи на метода, по който хората гледат на вас.

1. Как изразявате мнението си.

Начина, по който споделяте вашите мисли, е демонстративен за това по какъв начин се отнасяте с другите и дали имате съответно самочувствие и самокритика. Арогантен ли сте? Приемате ли непознати гледни точки? Еднакво добре ли се справяте със слушането и говоренето ?

2. Колко постоянно поглеждате телефона си.

Малко неща са по-дразнещи от човек, който непрекъснато си поглежда телефона и не обръща внимание на своя събеседник. Освен в случай че няма някакви изключителни условия, които да сте обявили авансово, сходно държание демонстрира липса на почитание и образование.

3. Как се справяте с отхвърли.

Хората обръщат изключително внимание на това по какъв начин реагирате, когато получавате отговор „ не “. Единият вид е да следвате първичния си инстинкт в разгара на момента, а другият е да покажете схващане, осланяйки се на един по-премерен метод. Способността да се справяте с разочарованието е измежду отличителните белези на зрялостта. 

4. Как контролирате страстите си.

Не позволявайте вашите страсти да ви разсейват от крайната ви цел. Няма нищо неприятно в проявлението на страсти, когато това става в подобаващ миг и по подобаващ метод, само че в множеството случаи е добре да контролирате вашите безредици, в случай че не желаете те де ръководят вас.

5. Как реагирате на измененията в проекта.

За да се справите с непредвиденото, би трябвало да бъдете гъвкави и преносими. Важно е да се придържате към задачите си , само че да сте подготвени за смяна в методите, които употребявате, с цел да ги постигнете.

6. Как се справяте с виновността.

Хората могат да схванат доста за вас от метода, по който се справяте с отрицателните обстановки. Търсите решение на казуса или се концентрирате върху виновността? Поемате отговорност или търсите изкупителна жертва? Задълбавате или продължавате напред?

7. Как водите диалог.

Освен, че слушат това, което казвате, хората обръщат внимание и на метода, по които го вършиме. Присъствате ли в сегашното или мислите ви са фокусирани към бъдещето и предишното? От коя позиция подхождате към живота, тази на оптимиста или тази на песимиста? Красноречив оратор или добър слушате? Арогантен или общителен?

Хората слушат това, което казвате и по какъв начин го казвате. Има ли живот в предишното, разполагаем в сегашното, или фокусирани върху бъдещето? Оптимист или черноглед? Красноречив представител или по-склонни да слушат? Надут или общителен?

8. Разпространявате ли злословия.

Едно нещо е несъмнено, когато става дума за клюкарите: в случай че приказват зад тила на другите, значи вършат същото и с вас. 

9. Как показвате убеденост.

Да бъдеш убеден в себе си не значи да мислиш, че си по-добър от всички. Хората, които имат положително самочувствие не изпитват потребността да се съпоставят с никой различен. Най-уверените хора не акцентират непрекъснато своите достижения и не търсят светлината на прожекторите.

10. Как се отнасяте към другите.

Начина, по които говорите с другите е демонстративен за това дали почитате себе си. Отнасяте ли се с със същата вежливост и вежливост към всеки ваш събеседник? Ако отговорът е „ не “, знайте, че хората са го забелязали.

11. Как изглеждате.

Облеклото, прическата, държанието и езика на тялото споделят извънредно доста за вас, преди даже да сте произнесли една дума. Важно е да осъзнаете какво обръщение изпращате на индивида, изравен против вас.

12. Точен ли сте.

Точността, или в множеството случаи нейната липса, оставя трайно усещане за вашата персона. Закъснението за среща ви показва в светлината на един нелюбезен и тесногръд човек, които не цени непознатото време. От другата страна, точността демонстрира угриженост и почитание.

Понякога, най-малките елементи са тези, които вършат огромната разлика. Добре е да ги познавате, с цел да разберете какви усещания оставяте у хората, с които се срещате.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР